Neem direct contact met ons op! 0345 512 716

Geschiedenis

De huidige eigenaren Kevin Smits en Anouk Meijdam, de vierde generatie, weten samen met de medewerkers het traditionele ambachtelijke banketbakkersvak te bewaren zoals zij het geleerd hebben van de oude eigenaren Theo en Hetty Verhallen. Dat uit zich in de tompoucen, speculaas, bonbons, chocolade, kleinbrood en het overige banket.
Banketbakkerij Verhallen is een echt familiebedrijf. Sinds haar bestaan in 1912 tot 2015 is er nog geen andere eigenaar geweest dan een Verhallen. 1 januari 2015 kwam daar verandering in en hebben de huidige eigenaren Banketbakkerij Verhallen overgenomen. De naam ’Verhallen’ houden zij in ere.

De eerste eigenaar was Theo Verhallen sr. Hij had een aantal jaar bij zijn broer Johan in Oss gewerkt die daar een bloeiende brood en banketzaak bezat. Theo sr. wilde ook wel eens wat anders. Een advertentie van Stephanus van Everdingen die de bakkerij in 1895 liet bouwen door aannemer J. de Leeuw kwam hem onder ogen. Daarin stond dat van Everdingen bij gebrek aan opvolging de zaak wilde verkopen. Verhallen kocht het pand en vertrok alleen naar Culemborg. De zaak zag er nog wat droevig uit in de beginjaren.

Een oude en veel te kleine bakkerij met een oven die je alleen met hout en takkenbossen kon opstoken. Veel werkruimte was er eigenlijk niet. Achter de bakkerij was een kleine binnenplaats waar de met boerenwagen aangevoerde takkenbossen lagen opgeslagen. Het duurde ruime een uur voordat de oven eindelijk aan was. In die tijd stonden de bakkers voorover gebukt in een trog om deeg of speculaas met de hand te kneden.

Theo Verhallen was inmiddels getrouwd met Mina van Hazendonk die bij bakker Groen in Woerden werkte als winkeljuffrouw. Uit het huwelijk kwamen 6 kinderen. Drie jongens en drie meisjes, twee van de jongens Herman en Hans zijn in het bedrijf van vader gekomen.

Herman trouwde in 1953 met Margot van den Heuvel uit Beesd, in die tijd kwamen er eenvoudige machines, een nieuw interieur en werd de bakkerij verbouwd, en er kwam ook een nieuwe elektrische oven.

Herman en Margot kregen drie zoons, waarvan de oudste zoon Theo samen met zijn vrouw Hetty de banketbakkerij sinds 1978 runt. In 1980 hebben zij de winkel vergroot en in 1983 is de bakkerij naar voren gehaald, zodat de bakkerij  gelijk achter de winkel kwam te liggen. De klanten kunnen nu zien hoe de bakkers aan onze heerlijke banketproducten werken.

In begin 2014 kregen de toen nog medewerkers Kevin Smits  en Anouk Meijdam de vraag of zij de banketbakkerij wilde overnemen, dit omdat Theo Verhallen door zijn ziektebeeld de bakkerij niet meer kon runnen en gedwongen moest stoppen. Kevin en Anouk hoefde er niet lang over na te denken en hebben sinds 1 januari 2015 het stokje overgenomen.